Bazement!!

Heeej på er idag direkt efter skolan så gick ja och Moa hem och lämnade våra väskor och sen gick vi direkt till bandet!! Haha men vi hade ingen trummis i dag för hon mådde inte bra så krya på dig!!! Så det blev bara ja moa emma och annie! Men det var kul fast vi repade typ inget alls haha och egentligen så skulle vi ha en spelning på söndag fast vi har ju inte unigt öva så det blir nog inget av det men aja Så nu sitter jag vid mina glosor och so!!


Veckans ord v.41

Nyhetsbyrå – Samlar ihop nyheter från det egna landet och för ut dem till övriga världen. De tar också emot nyheter från övriga världen och översätter dem till det egna språket. Några av de största nyhetsbyråerna är franska AFP(Agence France Press), engelska Reuters och amerikanska AP (American Press). Den svenska nyhetsbyrån heter TT (tidningarnas telegrambyrå) .

Dagstidning – Större delen av en dagstidning ska innehålla nyheter och den ska ges ut minst en gång i veckan. En dagstidning behöver alltså inte (trots namnet) ges ut varje dag. Av de 170 dagstidningarna som finns i Sverige så är det bara 20st som kommer ut varje dag.

Morgontidning – Är den tidningen som kommer i brevlådan på morgonen, den trycks under natten. Morgontidningar lever främst på att människor prenumererar på tidningen, alltså betalar i förväg för att få tidningen. Nyheterna i morgontidningarna är oftast mer sakliga och informativa än nyheterna i kvällstidningarna.

Kvällstidning: Trycks faktiskt liksom morgontidningen under natten och kommer faktiskt till affären på morgonen. Nyheterna i kvällstidningen är oftast sensationsnyheter och löpsedlarna är viktiga för att locka läsare. Kvällstidningarna lever på att sälja lösnummer.
So läxanhade vi här då ja !! kul? Neee
Men iallafall så nu sitter jag och camar med moa !! Mysigt moysigt haha
Men ja har gjort läxor hela kvälen men aja får väll fortsätta med det nu haha ha det bra Pusss !! ;) Hejdå

//Annie

Xfacktor i morgon det får man inte missa!! ;) Hahah

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback